Consiliul Audiovizualului a aprobat o decizie referitor la modul de reflectare a situației privind COVID-19 în R.Moldova

  • 27 Martie 17:30
Consiliul Audiovizualului a aprobat o decizie referitor la modul de reflectare a situației privind COVID-19 în R.Moldova

Consiliul Audiovizualului a aprobat astăzi o decizie cu privire la modul de reflectare a evoluției situației epidemiologice prin infecția cu COVID-19 în Republica Moldova și a măsurilor de protecție și prevenire.

Aceasta conține mai multe norme pe care instituțiile media sunt obligate să le respecte, cum ar fi difuzarea cu prioritate maximă la radio și televiziune a informațiilor privind starea de urgență în sensul reflectării neîntârziate a datelor și comunicatelor oficiale ale Comisiei pentru Situații Excepționale și ale altor autorități publice. De asemenea, decizia precizează că în cadrul serviciilor media audiovizuale informațiile despre COVID-19 vor fi tratate cu prezentarea obligatorie a poziției autorităților.

Decizia a fost adoptată după ce o dispoziție cu prevederi similare fusese semnată acum două zile de președintele instituției Dragoș Vicol cu titlu executoriu imediat pentru furnizorii de servicii media. Dragoș Vicol ș-a anulat dispoziția, după cea aceasta provocase critici din partea unor reprezentanți ai mass-media și a societății civile, care au considerat că anumite prevederi din acel document îngrădesc grav libertatea de exprimare.

Deocamdată nu este clar dacă prevederile contradictorii, asupra cărora și-au exprimat îngrijorarea reprezentanții societății civile se regăsesc și în noul document.

Decizia CA va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial, iar Dragoș Vicol a precizat că aceasta nu prevede și penalizări pentru instituțiile mass-media care îi vor încălca prevederile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
3
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,1 m/s
Mon
1
Tue
0
Wed
2
Thu
3
Fri
6

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău