Consilierul șefului de cabinet al președintelui ucrainean, Oleksi Arestovici, spune când s-ar putea încheia războiul

  • 15 Martie 2022 09:50
Consilierul șefului de cabinet al președintelui ucrainean, Oleksi Arestovici, spune când s-ar putea încheia războiul

Oleksi Arestovici, consilier al șefului de cabinet al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat că războiul ar trebui să se termine cel târziu la începutul lunii mai, pentru că Rusia nu va mai avea resurse pentru a susține invazia, informează Reuters, potrivit news.ro.

Arestovici a precizat  momentul opririi războiului depinde de câte resurse este dispus Kremlinul să folosească în această ofensivă.

“Cred că nu mai târziu de mai, începutul lunii mai, ar trebui să avem un acord de pace, poate mult mai devreme. Vom vedea, eu vorbesc de cele mai târzii date posibile”, a afirmat el, potrivit sursei citate

“Suntem la răscruce acum: fie va fi un acord de pace rapid, într-o săptămână sau două, cu retragerea trupelor și tot ce mai implică, fie va exista o tentativă de a aduna să zicem niște sirieni pentru runda doi și, când îi ‘măcinăm’ și pe ei, un acord la jumătatea lunii aprilie sau spre sfârșitul lunii aprilie”, a precizat consilierul ucrainean.

Un scenariu “total nebun” ar fi ca Rusia să trimită recruți care să aibă doar o lună de pregătire, a adăugat Arestovici.

El a mai spus că și după ce se va semna un acord de pace ar mai putea exista mici ciocniri timp de un an.

viewscnt

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău