Consilierii municipali de la Bălți ai „Partidului Nostru” au anunțat greva foamei

  • 15 Ianuarie 2018 14:16
Consilierii municipali de la Bălți ai „Partidului Nostru” au anunțat greva foamei

Consilierii formațiunii politice ”Partidul Nostru” din cadrul Consiliului Municipal Bălți au anunțat greva foamei. În cadrul unei conferințe de presă în care au învinuit autoritățile centrale de presiuni și intimidări, aceștia au semnat o declarație comună, afirmând că nu vor părăsi sediul Primăriei Bălți până vineri, 19 ianuarie, când urmează a fi pusă la vot inițiativa de organizare a unui referendum privind demiterea primarului de Bălți Renato Usatâi.

Potrivit declarației, consilierii din Bălți se vor retrage într-un birou, unde vor ține greva foamei și își vor continua activitatea.

Totodată, semnatarii au solicitat corpului diplomatic, organizațiilor internaționale și societății civile să ia atitudine.

Amintim că pe 3 ianuarie, 27 de consilieri locali din CMC Bălți au votat inițierea unui referendum pentru demiterea primarului Renato Usatîi, care se află în Federația Rusă și este în căutare internațională, fiind învinuit că ar fi comandat omorul bancherului rus Gherman Gorbunțov.

Referendumul a fost propus chiar de către Usatîi, pe pagina sa de Facebook, pentru a demonstra guvernării că este susținut de locuitorii din Bălți. El susține că Partidul Democrat vrea să preia conducerea orașului.

Partidul Democrat nu a comentat deocamdată acuzațiile consilierilor locali din Bălți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău