Consilieri noi în CMC

  • 16 Noiembrie 2019 11:44
Consilieri noi în CMC

Comisia Electorală Centrală a atribuit mandatele de consilier în Consiliul municipal Chișinău candidaților supleanți Silvia Grigorieva, pe lista Partidului Socialiștilor, și Corneliu Pântea, pe lista Partidului Unității Naționale, transmite IPN.

În ședința de vineri, CEC a anunțat că a recepționat cererea de demisie a consilierului Ion Ceban, ales pe lista PSRM, care a câștigat și mandatul de primar general al municipiului Chișinău. De asemenea, a fost recepționată și cererea lui Octavian Țîcu, ales pe lista PUN, care a anunțat că va rămâne în funcția de deputat.

În hotărârea sa, Comisia a preavizat consilierii Silvia Grigorieva și Corneliu Pântea asupra obligației de a respecta termenul de 30 de zile pentru înlăturarea stării de incompatibilitate în cazul apariției acesteia.

Anterior Silvia Grigorieva a mai fost consilier al fracțiunii socialiste în CMC, iar Corneliu Pântea a fost consilier în fracțiunea Partidului Liberal.

Consiliul municipal Chișinău are 51 de consilieri. În noua componență a CMC, au fost constituite patru fracțiuni – fracțiunea Partidului Socialiștilor, fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate, fracțiunea ACUM, Platforma DA și cea a Partidului Liberal. În CMC se mai regăsesc doi consilieri democrați, doi ai Partidului Șor și câte un consilier de la Partidul Unității Naționale, Mișcarea „Forța Nouă” și Partidul Comuniștilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:96 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău