Consilieri militari iranieni, uciși în Crimeea, susține un înalt oficial ucrainean: „Se aflau pe teritoriul nostru. Nu noi i-am invitat aici”

  • 25 Noiembrie 2022 14:56
Consilieri militari iranieni, uciși în Crimeea, susține un înalt oficial ucrainean: „Se aflau pe teritoriul nostru. Nu noi i-am invitat aici”

Un înalt oficial ucrainean din domeniul securității a confirmat moartea unor consilieri militari iranieni în Crimeea, relatează Sky News.

Relatările din presa israeliană au afirmat că 10 dintre aceștia au fost uciși de lovituri militare ucrainene în teritoriul ocupat de Rusia în octombrie.

Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului ucrainean pentru securitate națională și apărare, a declarat pentru The Guardian că au fost uciși consilieri militari iranieni, dar nu a precizat câți.

Danilov a spus că iranienii au fost în Crimeea pentru a instrui forțele rusești în vederea utilizării dronelor armate Shahed-136 furnizate Moscovei de către Teheran.

El a avertizat că orice alți iranieni aflați pe teritoriul ucrainean ocupat care sprijină invazia vor fi, de asemenea, uciși.

„Nu ar trebui să fiți acolo unde nu ar trebui să fiți”, a declarat Danilov pentru ziarul britanic.

„Ei se aflau pe teritoriul nostru. Nu noi i-am invitat aici, iar dacă colaborează cu teroriștii și participă la distrugerea națiunii noastre, trebuie să-i ucidem”.

Teheranul a negat inițial că a vândut drone iraniene Rusiei, dar ulterior a afirmat că a furnizat un „număr mic” de arme Moscovei cu câteva luni înainte de începerea invaziei.

Iranul neagă că a trimis instructori iranieni pentru a ajuta forțele rusești din Crimeea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
-1,15
Cer acoperit de nori
Umiditate:96 %
Vint:4,12 m/s
Sat
0
Sun
3
Mon
3
Tue
3
Wed
4
Arhivă Radio Chișinău