Consilier PAS: În centrele de plasament copiii sunt supuși la violență

  • 04 August 2020 13:06
Consilier PAS: În centrele de plasament copiii sunt supuși la violență

În centrele de plasament copiii sunt supuși la violență, uneori de către educatori, a declarat Angela Munteanu-Pojoga, consilieră PAS. Copiii aleg uneori să ajungă în stradă sau se revoltă prin implicarea în activități criminale. Această situație, conform consilierei, se atestă din cauza lipsei de transparență în centrele de plasament, transmite IPN, transmite IPN.

În cadrul ședinței Consiliului municipal Chișinău, consiliera a menționat că puțini cunosc ce se întâmplă în aceste centre și a făcut referire la un caz de violență fizică asupra unui copil din cadrul unui Centru de reabilitare socială din Chișinău.

„Dezastrul psihologic pe care îl suportă acești copiii este imens și irecuperabil, având în vedere impactul devastator al instituționalizării copiilor, impact ce se poate simți pe un termen îndelungat. Noi trebuie să promovăm sisteme eficiente de îngrijire a copiilor, care păstrează familiile împreună ori de câte ori este posibil. În egală măsură, trebuie să susținem dezvoltare serviciilor alternative de îngrijire de tip familial”, a spus consiliera.

Angela Munteanu-Pojoga susține că tolerarea violenței în centrele de plasament amenință nu doar șansele la supraviețuire și sănătatea copiilor, dar și bunăstarea lor emoțională. Consiliera solicită Direcției pentru protecția drepturilor copiilor să îmbunătățească serviciile de asistență a copiilor și de întregire a familiilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău