Consilier PAS | 127 de funcții noi la direcția transport pentru membrii din partidul lui Ceban

  • 11 Octombrie 2022 11:52
Consilier PAS | 127 de funcții noi la direcția transport pentru membrii din partidul lui Ceban

Primarul capitalei Ion Ceban vrea majorarea de trei ori a numărului de angajați la Direcția Transport și căi de Comunicații de la 57 la 184 de persoane, adică 127 de funcții noi pentru membrii din partidul lui Ceban, anunță consilierul PAS din CMC, Alex Trubca.

„În ultimii 3 ani Direcția nu a elaborat niciun document pentru dezvoltarea Sistemului de Transport Public municipal. Planul de reînnoire a parcului rulant al transportului public municipal a fost elaborat de Grupul de lucru format din consilieri municipali, Standardele de Calitate în Transportul municipal au fost elaborate de PAS, iar tot ce au putut face cei din Direcție a fost să amâne implementarea acestora, fiindcă pur și simplu sunt prea incompetenți pentru a face față provocărilor. Și în aceste condiții Ceban vrea să le tripleze numărul de personal. 

De exemplu întreg Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale are un efectiv limită de doar 100 de oameni, iar alături de Agenția Națională pentru Transport Auto, efectivul limită este de 220 de oameni. Ministerul Sănătății are un efectiv limită de doar 74 de persoane, cel al Agriculturii cu tot cu Agenția pentru Intervenții și Plăți în agricultură care procesează anual aproape 10 mii de dosare are puțin peste 150.

Ceban însă are nevoie pentru a dezvolta politici în domeniul mobilității de tocmai 184 de oameni. 32 de funcții de conducere urmează să apară în noua direcție. 32 de șefuleți de-a lui Ceban urmează să fie angajați. Evident, funcțiile date sunt create nu pentru a dezvolta mobilitatea urbană în oraș, ci pur și simplu pentru a mai crea câteva funcții călduțe pentru adepții pseudo-partidului lui Ceban. ” a spus Alex Trubca, deputat PAS. 

Deocamdată, Ion Ceban nu a venit cu o reacție la acuzațiile consilierului PAS.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău