Consecințe grave ale furtunii de ieri. Două persoane și-au pierdut viața, printre care și o copilă de 13 ani, iar la Chișinău a fost decretată situație excepțională

  • 12 Iunie 13:47
Consecințe grave ale furtunii de ieri. Două persoane și-au pierdut viața, printre care și o copilă de 13 ani, iar la Chișinău a fost decretată situație excepțională

Două persoane și-au pierdut viața, mai multe drumuri au fost blocate și zeci de localități au rămas fără curent electric în urma furtunii de aseară care a afectat preponderent raioanele din centrul Rep. Moldova. 92 localități din 8 raioane rămân parțial deconectate de la energia electrică până la această oră din cauza precipitațiilor abundente de ieri și a vântului puternic. În capitală, autoritățile au decretat situație excepțională după ploile de aseară., transmite Radio Chișinău.

O minoră de 13  ani, a fost găsită fără suflare,  pe strada Doina și Ion Aldea Teodorovici din capitala de angajații spațiilor verzi, după furtuna de aseară.  Cadavrul se afla sub un copac doborât la pământ.

În celălalt caz, un bărbat a murit lovit de o creangă care a căzut peste cortul în care se adăpostea, pe malul Nistrului, unde se afla împreună cu familia și mai mulți prieteni.

Potrivit datelor Serviciului 112 în urma furtunii din 11 iunie a crescut cu aproape 50% numărul apelurilor de urgență, înregistrându-se până la 750 de solicitări pe oră. Oamenii au raportat situații legate de fire electrice căzute, arbori doborâți, trasee blocate, dar și mașini avariate.

Angajații Ministerului Afacerilor Interne au intervenit pentru deblocarea traseelor, unde au căzut peste 100 de arbori.

Intervenții pentru deblocarea copacilor căzuți au avut loc pe trasee în localitățile Ialoveni, Budești, Criuleni, Măgdăcești, Ratuș și Zaicana, dar și la Ohei și Rezina. Cele mai multe intervenții ale echipajelor de salvatori, polițiști și carabinieri au avut loc în Chișinău, unde Primăria a decretat situație excepțională  după ploile de aseară.

În contextul vremii instabile, dar și a averselor înregistrate, MAI îndeamnă populația să evite deplasarea sub cabluri electrice și crengi ale arborilor bătrâni care atârnă. Totodată oamenii sunt rugați să fie atenți atunci când se deplasează pentru a evita traumatismele, iar în situații de risc să apeleze de urgență la Serviciul 112.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:2,57 m/s
Tue
26
Wed
25
Thu
23
Fri
22
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău