Congresul Federației Moldovenești de Fotbal va fi monitorizat de observatori internaționali

  • 15 Ianuarie 11:45
Congresul Federației Moldovenești de Fotbal va fi monitorizat de observatori internaționali

Congresul al XIX-lea, la care va fi aleasă conducerea Federației Moldovenești de Fotbal, va avea loc la data de 22 ianuarie și se va desfășura la Chișinău sub observația și supravegherea observatorilor internaționali, reprezentanți ai FIFA și UEFA. Astfel, la congres vor fi prezenți Oleg Protasov și Anatolii Demianenko, transmite Moldpres.

Potrivit sursei citate, Federația Moldovenească de Fotbal a anunțat astăzi că la congresul de alegere a conducerii acestei federații sportive vor fi prezenți președinții Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, tot el și președinte al Comisiei Media UEFA, și președintele Federației Ucrainene de Fotbal,  Andrii Pavelko membru al Comitetului Executiv UEFA.

La solicitarea FIFA și UEFA, Federația Moldovenească de Fotbal va transmite online Congresul, pe un canal separat, pentru experții speciali ai celor două foruri internaționale, care se vor pronunța ulterior despre corectitudinea desfășurării Adunării Generale și despre validitatea alegerilor. Observator al transmisiunii video va fi Noel Mooney.

În același timp, Federația Moldovenească de Fotbal reamintește că FIFA și UEFA interzic orice amestec politic în treburile interne ale FMF. „Nerespectarea acestui principiu duce la sancțiuni aspre din partea forurilor internaționale de specialitate, inclusiv la excluderea din toate competițiile și proiectele internaționale” se arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:3,6 m/s
Tue
5
Wed
6
Thu
7
Fri
10
Sat
3

Curs oficial BNM 01 Martie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.1120 -0.2306
USD 17.4385 -0.0161
RON 4.3302 -0.0482
UAH 0.6238 -0.0019
RUB 0.2332 -0.0036
Arhivă Radio Chișinău