Conflictul transnistrean și agenda europeană a Chișinăului discutată de către premierul Filip și coordonatorul federal german pentru Parteneriatul Estic

  • 01 Noiembrie 2018 17:41
Conflictul transnistrean și agenda europeană a Chișinăului discutată de către premierul Filip și coordonatorul federal german pentru Parteneriatul Estic

Evoluția procesului de reglementare transnistreană și situația curentă privind integrarea europeană a Republicii Moldova au fost discutate astăzi, la Minsk, în cadrul întrevederii dintre premierul Pavel Filip și Dirk Wiese, coordonatorul federal pentru relații cu Rusia, Asia Centrală și țările Parteneriatului Estic. Întâlnirea a avut loc în marja reuniunii Grupului de bază al Conferinței pe probleme de securitate de la Munchen, potrivit unui comunicat de presă al Guvernuluii.

Pavel Filip a apreciat caracterul constructiv al relațiilor bilaterale moldo-germane, și a mulțumit pentru sprijinul politic de durată acordat în procesul de soluționare a conflictului transnistrean, în special pe parcursul președinției germane în OSCE. Totodată, premierul a exprimat recunoștință Germaniei pentru susținerea rezoluției privind retragerea forțelor militare ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, în cadrul Adunării Generale ONU, se mai spune în comunicat.

În alt context, Pavel Filip a accentuat că parcursul european al Republicii Moldova rămâne o prioritate, iar Guvernul este ferm angajat în implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Dirk Wiese a apreciat eforturile Republicii Moldova în acest sens și a reconfirmat susținerea Germaniei pentru realizarea agendei europene a țării noastre, potrivit aceluiași comunicat.

Părțile au mai făcut un schimb de opinii privind cooperarea moldo-germană în domenii precum securitatea și educația, pledând pentru menținerea în continuare a unui dialog deschis.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău