Conflict în estul Ucrainei: Zelenski a solicitat să discute cu Putin, dar încă nu a primit un răspuns

  • 12 Aprilie 2021 12:22
Conflict în estul Ucrainei: Zelenski a solicitat să discute cu Putin, dar încă nu a primit un răspuns

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a solicitat să discute cu omologul său rus Vladimir Putin cu privire la escaladarea conflictului din estul Ucrainei, dar nu a primit deocamdată niciun răspuns, a anunțat luni purtătoarea de cuvânt a administrației prezidențiale de la Kiev, Iulia Mendel, potrivit Reuters.

Rusia a comasat peste 40.000 de soldați în apropierea frontierei estice a Ucrainei și alți 40.000 de soldați în Crimeea, a spus Mendel.

Președintele Zelenski se va deplasa la Paris pentru discuții despre escaladarea conflictului din regiunea Donbas, a adăugat ea.

''Biroul președintelui, evident, a făcut o cerere pentru a vorbi cu Vladimir Putin. Încă nu am primit un răspuns și sperăm foarte mult că acesta nu este un refuz de a dialoga'', a precizat reprezentanta Kievului.

Președintele rus a acuzat vineri Ucraina de ''acțiuni provocatoare periculoase'' în regiunea Donbas, în contextul intensificării confruntărilor între forțele guvernamentale ucrainene și separatiștii pro-ruși.

Duminică, Kremlinul a anunțat că trebuie îndeplinite anumite condiții din acordurile de pace de la Minsk pe tema conflictului din estul Ucrainei înaintea începerii unei noi runde de negocieri de pace.

'Formatul Normandia' a adus la aceeași masă a discuțiilor liderii Ucrainei, Rusiei, Germaniei și Franței cu scopul de a contribui la încetarea conflictului din estul Ucrainei între forțele Kievului și separatiști proruși.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău