Conferința „Pacea dintre inimă și minte” vine la Chișinău

  • 27 Noiembrie 2023 19:57
Conferința „Pacea dintre inimă și minte” vine la Chișinău

Tot ce are loc în corpul omenesc este chimie. Unele procese, generate de interacțiunea dintre inimă și creier sunt benefice sănătății, altele, ca ura, invidia, gelozia etc. scurtează zilele omului. Subiectele respective urmează să fie abordate în cadrul conferinței „Pacea dintre inimă și minte” care va avea loc la Chișinău în data de 2 decembrie, transmite IPN.

Conferința va fi susținută de profesorul universitar, dr. Dumitru Constantin Dulcan, din România și profesorul universitar din republica Moldova dr. Alexandru Ciurea Vlad, somități în domeniul medicinii și dezvoltării personalității.

Anticipând evenimentul, profesorul Dumitru Constantin Dulcan a relatat în cadrul unei intervenții la TVR Moldova că ideea de pace dintre inimă și minte aparține școlii de matematică din California care spune că inima are un rol mai mare decât cel de a pompa sângele. Și acest potențial trebuie de folosit în activitatea umană. Mai mult, a insistat profesorul, se crede că inima este un intermediar între creier și emoție. Mai nou, se crede că emotivitatea noastră pleacă din inimă. Coordonarea activității dintre inimă și creier este benefică, de bun augur pentru toate sistemele noastre fiziologice și contribuie la menținerea tinereții.

Potrivit profesorului român, existența coordonării între creier și inimă are efecte benefice. În primul rând, ameliorează memoria, atenția, percepția. Se vorbește chiar despre stimularea unor hormoni ai tinereții. E ca și doi oameni care merg înainte, forța lor se dublează.

„Și altceva e când doi oameni acționează în mod contrar. Lipsa de coordonare între cele două organe esențiale conduce la stres, ură, furie, invidie. Toate aceste lucruri au o chimie nefavorabilă. Și dimpotrivă – starea de coerență între inimă și creier generează bucurie, generozitate ajutorare, iubire, iertare, având o chimie favorabilă sănătății. Altfel spus, în fiecare clipă noi pledăm pentru sănătate, viață lungă sau invers – pentru boală și viață scurtă”, concluzionează profesorul Dulcan.

Evenimentul va avea loc în Sala de Conferință din incinta Complexului Sociocultural al Universității de Stat de Medicină și Farmacie "Nicolae Testimițanu", str. N. Testimițanu 25, cu începere de la ora 16.00. În calitate de moderator va evolua jurnalista de la București Florentina Fântânaru.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău