Conferință în Parlamentul European | De ce dezinformarea este precum tutunul și cum acționează în Europa campaniile finanțate de Rusia și China

  • 18 Martie 2021 14:28
Conferință în Parlamentul European | De ce dezinformarea este precum tutunul și cum acționează în Europa campaniile finanțate de Rusia și China

Dezinformarea seamănă mult cu tutunul. Creează dependență, îți face rău și nu este ușor să renunți. Ea vine în foarte multe moduri și se propagă pe o mulțime de canale, atât online, cât și offline, scrie hotnews.ro.

În articol puteți citi despre campaniile de dezinformare din SUA, despre cele din Europa și despre țările unde dezinformarea pornește de la cel mai înalt nivel. Opiniile din articol au fost exprimate la o conferință organizată de Parlamentul European, conferință la care au participat și personalități din SUA.

Ideile pe scurt

  • Rusia desfășoară în Europa o campanie de dezinformare pe tema vaccinurilor, iar China are o campanie prin care încearcă să convingă lumea cu price preț că virusul nu a pornit de la ei.
  • Conceptul de ”Information laundering” (spălare de informații) se referă la ideea că informația falsă este transformată într-una credibilă după ce este trecută în mod calculat prin diverse platforme și devine legitimă în ochii cititorilor din UE.
  • De foarte multe ori când este vorba de o campanie de dezinformare este greu să o atribui unui anumit stat. Când atribuirea este însă posibilă, cel mai adesea este vorba de Rusia, China și Iran. Campaniile cele mai sofisticate își maschează cu succes originea. Și mai greu este de aflat clar cine este finanțatorul.
  • O mare problemă este faptul că discursul unor politicieni din cadrul unor partide europene care spun că sunt total democratice se dovedește a fi anti-democratic și ajunge să semene foarte mult cu discursul inamicilor democrației.
  • Nu doar rețelele sociale răspândesc dezinformare, ci și unii președinți de stat sau premieri din state democratice care atacă în mod constant instituțiile democratice și au declarații ce conțin știri false.
  • Dezinformarea seamănă mult cu tutunul. Creează dependență, îți face rău și nu este ușor să renunți. Tot ca în cazul tutunului, guvernele nu au cum să impună interdicții dure.

Citiți continuarea pe hotnews.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău