Conferință dedicată parteneriatelor de afaceri între R.Moldova și România -”O sută de idei pentru creștere”

  • 12 Iulie 2018 10:21
Conferință dedicată parteneriatelor de afaceri între R.Moldova și România -”O sută de idei pentru creștere”

O conferință dedicată parteneriatelor de afaceri între R. Moldova și România organizată de Ziarul Financiar, Banca Transilvania și Victoriabank are loc astăzi la Chișinău.

Cu genericul ”O sută de idei pentru creștere” la eveniment sunt așteptați peste 100 de antreprenori, bancheri și economiști de pe ambele maluri ale Prutului care ar urma să discute despre investiții, comerț și finanțare între companii din cele două state.

Cea mai mare pondere a vânzărilor în străinătate ale firmelor moldovenești este înregistrată în Uniunea Europeană (aproape 66%), urmată de țările CSI (Comunitatea Sta­telor Independente) cu 19%. În urmă cu șapte ani, raportul dintre exporturile către Uniunea Europeană și țările CSI era invers. Conform calculelor ZF, exporturile către România reprezintă aproape un sfert din totalul exporturilor Republicii Moldova.

Pe de altă parte, cele mai mari importuri se fac din Uniunea Europeană (aproape 50%), urmate de cele din țările CSI (25%). Aproape 14% din importurile Republicii Moldova vin din România, potrivit Ziarului Financiar.

(http://www.zf.ro/companii/ziarul-financiar-organizeaza-impreuna-banca-transilvania-prima-conferinta-chisinau-republica-moldova-romania-investitii-comert-finantare-topul-exportatorilor-republica-moldova-primii-20-au-peste-17345056 )

Amintim că la începutul acestui an Banca Transilvania a devenit acționar al Victoriabank și deține pachetul majoritar împreună cu BERD (Banca pentru Reconstrucție și Dezvoltare).

 

 

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău