Confederația Națională a Patronatului cere condiții de activitate mai bune pentru agenții economici

  • 09 Ianuarie 2017 18:13
Confederația Națională a Patronatului cere condiții de activitate mai bune pentru agenții economici

În anul 2017 Confederația Națională a Patronatului din Moldova așteaptă condiții de activitate mai bune pentru agenții economici, implicit prin reducerea barierelor în calea activității acestora.

Solicitat de IPN, președintele Confederației, Leonid Cerescu, a menționat că pentru o activitate prodigioasă este necesară reducerea numărului de controale din partea statului.

„De asemenea, se dorește să fie majorate investițiile în activitatea economică a Republicii Moldova. Premise pentru aceasta sunt: acordul de colaborare cu Fondul Monetar International. Investiții mai bune ar însemna un potențial de creștere economică mai bună”, a spus Leonid Cerescu.

În opinia lui, bine ar fi să se asigure o stabilizare a politicilor bugetar-fiscale, astfel ca regulile de joc și taxele să nu fie modificate în fiecare an. Oportun ar fi să se realizeze acțiunile începute în 2016, cum ar fi modificarea Codului Muncii, Codului Fiscal.

Cel mai important, în opinia șefului de la patronate, este ca îmbunătățirea legislației să fie resimțită de agenții economici care produc, care au contribuții financiare importante și creează locuri de muncă. „La noi ce se întâmplă? Adoptăm legi, niște măsuri pe care să le resimtă agenții economici, dar până la urmă ei nu ajung să beneficieze de ele. (...) Problema constă la noi în faptul că este prea multă birocrație”, a spus Leonid Cerescu.

Potrivit președintelui Confederației Naționale a Patronatelor, în 2017 trebuie să se lucreze mai mult în sfera economiei reale. „Având profituri, având plus valoare, agenții economici au posibilitatea să achite salarii, contribuțiile la stat și impozitele”, a afirmat Leonid Cerescu.

Actualmente una dintre cele mai mari problemele pentru mediul economic este faptul că au loc multe schimbări sistemice, iar agenții trebuie să se adapteze frecvent la reguli noi de joc de pe piață.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Fri
20
Sat
18
Sun
16
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău