Confederația Națională a Patronatelor nemulțumită de Legea privind Bugetul de Stat

  • 06 Aprilie 2015 17:53
Confederația Națională a Patronatelor nemulțumită de Legea privind Bugetul de Stat

Patronatele din Republica Moldova acuză autoritățile că ar fi încălcat procedura de elaborare a legii bugetului de stat pentru 2015, care a fost avizată vineri, 3 aprilie, de Guvern.

În replică, serviciul de presă al executivului a comunicat că premierul Chiril Gaburici a solicitat o întrevedere cu partenerii sociali pentru a remedia neînțelegerile.

Confederația Națională a Patronatelor din Moldova și-a exprimat nemulțumirea față de Legea privind Bugetul de Stat pentru anul 2015 adoptată vineri de Guvern într-o ședință specială fără consultarea partenerilor sociali.

Președintele Confederației, Leonid Cerescu, a declarat într-o conferință de presă că guvernarea a demonstrat că nu ține cont de opinia societății civile.

Leonid Cerescu a mai declarat că va atenționa organizațiile donatoare că Guvernul Republicii Moldova nu pune în aplicare recomandările europene în materie de îmbunătățire a mediului de afaceri din țară.

Tot astăzi, reprezentanții patronatelor au avut o întâlnire la Guvern cu premierul Chiril Gaburici.

Potrivit unui comunicat al serviciului de presă al Guvernului, părțile au făcut schimb de opinii cu privire la situația social-economică din țară și au abordat aspecte ce vizează dialogul social și cooperarea între patronate și instituțiile statului.

Totodată, premierul Chiril Gaburici a propus ca în perioada următoare să aibă o întrevedere cu membrii Consiliului de Conducere al Confederației Naționale a Patronatelor.

 

 

        

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Thu
23
Fri
25
Sat
26
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău