Conexiune originală între arta vinului si cea a caligrafiei, prezentată prin expoziția „Mai mult decât cuVINte”

  • 01 Octombrie 2018 14:31
Conexiune originală între arta vinului si cea a caligrafiei, prezentată prin expoziția „Mai mult decât cuVINte”

O expoziție de caligrafie va fi inaugurată mâine, 2 octombrie, la Chișinău, în hotelul „Casa Dacă”, în contextul săptămânii „Culturii Vinului” ce anticipează Ziua Națională a Vinului. Expoziția, cu genericul „Mai mult decât cuVINte” și a cărei laitmotiv va fi „vinul”, reunește cele mai reușite 30 de lucrări ale discipolilor unei școli de caligrafie din Chișinău.

Lucrările au scopul să sublinieze conexiunea între vinificație și scrisul caligrafic – ambele forme de artă implicând transmitere de emoții, muncă manuală și o puternică amprentă a autorului asupra produsului finit, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

”Textele, iscusit transpuse pe hârtie cu tușuri speciale, conțin termeni vinicoli sau fraze cel mai des atribuite vinului, iar măiestria cu care sunt realizate sugerează să le analizăm, mai degrabă, ca pe niște tablouri, decât simple grupuri de cuvinte”, se mai arată în comunicat.

Punctul culminant al vernisajului va fi o demonstrație de tehnici de la caligraful Alexandr Kodîmski, care va realiza o lucrare de caligrafie folosind penița, pana de scris și alte instrumente specifice.

Organizatorii evenimentului sunt Proiectul de Competitivitate din Moldova în parteneriat cu Asociația Micilor Producători de Vin, Asociația Industriilor Creative – COR și studioul de design „43Oz”, cu susținerea Proiectului de Competivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:4,63 m/s
Fri
17
Sat
20
Sun
16
Mon
12
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău