Conducerea Uniunii Avocaților acuzată de organizarea unui ”atac raider”

  • 03 Februarie 2016 20:02
Conducerea Uniunii Avocaților acuzată de organizarea unui ”atac raider”

Mai mulți membri ai Uniunii Avocaților din Republica Moldova acuză conducerea acesteia de organizarea a ceea ce au numit ”un atac raider” asupra Comisiei de Licențiere, prin revocarea actualei componențe.

Cei 11 avocați susțin că în acest fel se dorește înlăturarea din cadrul structurilor decizionale a Uniunii Avocaților a persoanelor incomode care se opun corupției și neregulilor din sistem.

Avocații excluși pe 29 ianuarie din componența Comisiei de Licențiere consideră că au fost revocați ilegal din aceste funcții. Mai mult, ei susțin că în acest fel s-a atentat în mod intenționat la integritatea și profesionalismului celor 11 membri ai Comisiei, încercându-se astfel modificarea mecanismului de accedere în profesie.

Potrivit avocatului Eduard Digore, prin lichidarea actualei componențe a Comisiei de Licențiere s-ar dori instituirea unui mecanism netransparent de examinare și aprobare a avocaților, majoritatea dintre ei urmând să acceadă în sistem în baza legăturilor de rudenie și nu a gradului de calificare.

Și avocata Feodosia Tîșcic susține că prin decizia de lichidare a actualei componențe a Comisiei de Licențiere, Membrii Consiliului Uniunii Avocaților au ignorat cadrul legal. Mai mult, consideră Feodosia Tîșcic, această decizie ar știrbi din imaginea și așa proastă a sistemului de jurisprudență din Republica Moldova.

Solicitat de Radio Chișinău, membrul Consiliului Uniunii Avocaților din Republica Moldova, Boris Lichii, a declarat că acest caz este examinat astăzi la ședința extraordinară a Uniunii.

În Republica Moldova activează peste 2400 de avocați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău