Conducerea Parlamentului României vine la Chișinău | Igor Grosu: „Aceste întrevederi importante demonstrează concret sprijinul pe care îl avem în România”

  • 25 Martie 2023 13:00
Conducerea Parlamentului României vine la Chișinău | Igor Grosu: „Aceste întrevederi importante demonstrează concret sprijinul pe care îl avem în România”

Conducătorii celor două camere ale Parlamentului României, președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu și președinta Senatului Alina Gorghiu se vor afla într-o vizită la Chișinău, luni, 27 martie, de Ziua Marii Uniri, scrie Radio Chișinău.

Tot luni, la Chișinău se vor afla mai mulți deputați români, membri ai Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentele Rep. Moldova și României, care vor avea întrevederi cu șeful Legislativului Igor Grosu și cu premierul Dorin Recean.

Ei vor participa la conferința „105 ani de la unirea Basarabiei cu România. Alexandru Marghiloman și principalii săi colaboratori – destine în istorie”, care va avea loc în aceeași zi, după cum anunță un comunicat al Parlamentului de la Chișinău.

Parlamentarii români vor participa, la Ialoveni, la dezvelirea bustului lui Alexandru Marghiloman și al lui Ion Inculeț, vor merge la Ungheni, unde vor vizita Centrul Cultural Multifuncțional „Regina Maria”, vor vizita podul rutier de peste Prut și Parcul „Micul Cluj”.

Marți, 28 martie, va avea loc cea de-a IX-a Reuniune a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentele celor două țări. În cadrul evenimentului, va fi semnată o rezoluție care vizează procesul de integrare europeană a țării noastre. La final, copreședinții CCIE, Petru Frunze și Andrei Daniel Gheorghe, vor face declarații de presă.

De asemenea, în perioada 26-27 martie, o delegație a Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului României pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului Român de Informații vine într-o vizită în Republica Moldova.

Amintim că premierul Nicolae Ciucă a fost săptămâna aceasta în vizită în Rep. Moldova și tot în aceste zile s-au întrunit la Chișinău membrii comisiilor juridice din Legislativul moldovean și din Camera Deputaților de la București.

”Acest șir de întrevederi importante demonstrează concret sprijinul pe care îl avem în România și arată încă o dată că noi nu suntem singuri în parcursul nostru european”, a scris președintele Parlamentului Igor Grosu pe contul său de Facebook.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău