Conducerea Mitropoliei Basarabiei s-a întâlnit cu secretarul de stat al Departamentului român pentru Relația cu R. Moldova

  • 09 Februarie 2023 09:21
Conducerea Mitropoliei Basarabiei s-a întâlnit cu secretarul de stat al Departamentului român pentru Relația cu R. Moldova

Mitropolitul Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a avut astăzi o întrevedere cu secretarul de stat al Departamentului român pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), Adrian Dupu, și cu directorul Secretariatului de Stat pentru Culte al Guvernului României, Florinel-Irinel Frunză. Întâlnirea s-a desfășurat în cadrul unei vizite de lucru la București, transmite MOLDPRES.

Potrivit Mitropoliei Basarabiei, la întrevedere s-a discutat despre proiectele pentru anul 2023 ale Mitropoliei Basarabiei și Exarhatului Plaiurilor, ce urmează a fi finanțate prin intermediul celor două departamente ale Guvernului României, scrie sursa citată.

Conducerea Mitropoliei Basarabiei a subliniat că, de-a lungul anilor, Guvernul României a finanțat și susținut proiectele și acțiunile culturale din Republica Moldova, construcția și renovarea bisericilor și a monumentelor.

De asemenea, mitropolitul a remarcat importanța susținerii de către România a Mitropoliei Basarabiei și românilor din afara granițelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău