Conducerea Comisiei economie, buget și finanțe s-a întâlnit cu Reprezentantul permanent al FMI în Moldova

  • 14 Septembrie 2021 12:19
Conducerea Comisiei economie, buget și finanțe s-a întâlnit cu Reprezentantul permanent al FMI în Moldova

Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba, a discutat, în dimineața zilei de astăzi, cu Reprezentantul permanent al FMI în Republica Moldova, Rodgers Chawani. La întrevedere au fost prezenți vicepreședinții Comisiei Radu Marian și Petru Burduja.

S-a discutat despre evoluțiile economice și politicile promovate de autoritățile Republicii Moldova în vederea menținerii stabilității macroeconomice și bugetare, relansării proceselor de dezvoltare economică. Au fost evidențiate eforturile de modernizare a legislației, transparentizare și creștere a eficienței actului de guvernare,  atragere a investițiilor în business și infrastructură, restabilirea funcționalității pieței de capital, stabilitatea energetică.    

Dumitru Alaiba a subliniat că eliminarea corupției și reformarea justiției, edificarea statului de drept sunt așteptate de cetățeni și reprezintă obiective de bază ale guvernării, iar în acest proces este important suportul partenerilor de dezvoltare.

În context, președintele Comisiei economie, buget și finanțe a exprimat recunoștință FMI pentru suportul oferit Moldovei de-a lungul anilor, inclusiv pentru ajutorul acordat în combaterea pandemiei COVID-19, se arată în comunicat.

Au fost exprimate asigurări de deschiderea deplină a Comisiei în comunicarea cu reprezentanța Fondului Monetar Internațional la Chișinău pentru a avansa în dialogul pe marginea semnării unui nou program cu FMI ce ar oferi țării noastre acces la asistență financiară importantă.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău