Condițiile de participare la licitațiile organizate de notari. Ce prevede proiectul elaborat de Ministerul Justiției (Bizlaw)

  • 09 Mai 2019 16:50
Condițiile de participare la licitațiile organizate de notari. Ce prevede proiectul elaborat de Ministerul Justiției (Bizlaw)

Proiectul Regulamentului cu privire la organizarea și desfășurarea licitațiilor de către notar prevede că la licitație pot participa toate persoanele interesate. În același timp, au dreptul să asiste la licitație în calitate de observatori, doar după semnarea declarației de confidențialitate, alte persoane, cu acordul solicitantului licitației,scrie bizlaw.md

Participanții la licitație au dreptul:

  • să participe personal la licitație sau prin reprezentanți împuterniciți;
  • să ia cunoștință de documentele referitoare la bunul expus la licitație;
  • să examineze, la fața locului, bunul expus la licitație;
  • să retragă cererea de participare la licitație prin depunerea unei cereri scrise, dar nu mai târziu decât cu o zi lucrătoare înainte de data desfășurării licitației, cu restituirea acontului.

Primirea cererilor și a documentelor de participare la licitație se încheie la sfârșitul programului de lucru al notarului cu o zi lucrătoare înainte de data desfășurării licitației.

Datele despre participanții care au depus cerere de participare la licitație sunt confidențiale.

Notarul examinează actele indicate în ordinea parvenită. Acesta refuză primirea cererii persoanei care nu a respectat cerințele referitoare la întocmirea și prezentarea documentelor sau nu are dreptul de a participa la licitație.

Mai multe detalii aflați pe Bizlaw.md 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău