Condițiile de autorizare a construcțiilor de mansarde vor fi înăsprite

  • 19 Mai 2014 14:50
Condițiile de autorizare a construcțiilor de mansarde vor fi înăsprite

Primăria Chișinău va înăspri condițiile de autorizare a construcțiilor de mansarde, a declarat astăzi viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu.

El a precizat că au fost emise decizii suplimentare privind rezistența, gazificarea și racordarea lor la rețeaua de energie electrică. Actele trebuie să fie avizate de Ministerul Construcțiilor, Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Inspectoratul Energetic de Stat.

Primăria Chișinău a anulat, vineri, autorizațiile de construire pentru șapte mansarde, unde nu au început lucrările de construire în termenele stabilite. De asemenea, au fost suspendate temporar autorizațiile de construire a altor cinci mansarde.

Amintim că la începutul lunii mai, o mansardă din sectorul Botanica, cu 28 de apartamente, a ars în întregime. Primăria a alocat trei milioane și jumătate de lei pentru reparația acoperișului și a apartamentelor care au fost distruse în timpul stingerii incendiului. Potrivit pompierilor, incendiul ar fi izbucnit de la mai multe cabluri electrice, presate din cauza unor anexe construite ilegal. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer fragmentat
Umiditate:58 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău