Condica de reclamații va fi eliminată

  • 29 Februarie 15:10
Condica de reclamații va fi eliminată

Registrul de reclamații în formă fizică va fi eliminat, iar termenul de reparare sau înlocuire a produselor va fi extins în anumite situații de la 14 la maximum 30 de zile. Prevederile se conțin în cel de-al patrulea pachet care urmărește excluderea barierelor administrative pentru agenții economici. Documentul a fost votat în lectură finală, transmite IPN.

La inițiativa Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, vor fi modificate 12 acte normative.

Se instituie recunoașterea burselor de mărfuri autorizate în statele membre ale Uniunii Europene atunci când acestea se înregistrează oficial ca entități juridice în Moldova și demonstrează că îndeplinesc cerințele minime prevăzute de legislația locală.

De asemenea, se elimină unele restricții asupra caselor rurale privind numărul de camere și de turiști, precum și sortimentul produselor utilizate pentru servirea turiștilor.

Instruirile igienice vor fi organizate gratuit și online. Va fi eliminată și obligativitatea instruirii periodice a conducătorilor de unități și lucrătorilor desemnați la instruirea în domeniul sănătății și securității în muncă, care are loc o dată la trei ani, și va fi înlocuită cu instruirea pe viață.

Modificările legislative mai prevăd eliminarea termenului de valabilitate pentru foile de parcurs, excluderea extraselor în relațiile cu deținătorii rețelelor de utilități publice (gaze naturale, apă și canalizare, electricitate, energia termică) și asigurarea posibilității interacțiunii la distanță.

De asemenea, va fi introdusă și posibilitatea obținerii semnăturii electronice la distanță prin înregistrări video ale solicitantului, realizate prin servicii de identificare a persoanelor la distanță care implică verificarea cu un operator uman.

Condica de reclamații va fi eliminată

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău