Condamnare la închisoare pe viață pentru un asistent medical din Germania. Ar fi ucis 85 de pacienți

  • 07 Iunie 2019 15:06
Condamnare la închisoare pe viață pentru un asistent medical din Germania. Ar fi ucis 85 de pacienți

O instanță din Germania a decis condamnarea pe viață a asistentului medical Niels Hoegel, numit de presă cel mai prolific ucigaș în serie din Germania de după război, după ce a recunoscut că și-a ucis peste 80 de pacienți, administrându-le injecții letale.

Judecătorul Sebastian Buehrmann a caracterizat, joi, sindromul de ucidere al lui Niels Hoegel „incomprehensibil” și a spus că procesul a lăsat multe familii cu întrebări dureroase rămase fără răspuns, scrie Aljazeera, citat de sănătateinfo.md

Asistentul medical în vârstă de 42 de ani și-ar fi ales pacienții la întâmplare, administrându-le injecții letale între 1999 și 2005. Vârsta pacienților omorâți era cuprinsă între 34 și 96 de ani. Inițial, acesta s-a angajat într-o clinică din Oldenburg, dar după ce au fost sesizate rate înalte de deces printre pacienții săi, a fost dat afară. A fost prins abia după ce o altă asistentă medicală din Delmenhorst - unde s-a angajat apoi - l-a surprins injectând unui pacient preparate care nu i-au fost prescrise.

După ce le administra injecția letală, asistentul încerca să resuscite pacienții, în căutare de atenție și laude ale colegilor săi.

Așadar, poliția a reușit să demonstreze legătura dintre acțiunile lui Hoegel și 85 de pacienți. Anterior, el a spus că a ucis 100 de persoane, apoi a spus că a omorât numai 43, iar pentru restul nu ar mai ține minte dacă ar fi folosit injecțiile letale. El a fost achitat în cazul a 15 decese, din lipsă de dovezi. Hoegel se află în închisoare deja de un deceniu, pentru alte șase crime.  

Pentru a-i demonstra vinovăția, poliția a trebuit să ceară exhumarea și autopsia a mai mult de 130 de cadavre, dar problema este că cadavrele multor pacienți care ar fi putut avea legătura cu acțiunile lui Hoegel, au fost incinerate și astfel nu mai poate exista nicio șansă de a afla adevărul. Autoritățile cred că asistentul medical ar fi ucis cel puțin 200 de persoane. Acțiunile lui au lăsat mii de oameni îngroziți, un adevăr „ce întrece imaginația umană”.

Rudele pacienților omorâți se declară mulțumite de pedeapsă, însă spun că vor acționa în judecată și cele două spitale unde a lucrat asistentul medical și care „au făcut posibile aceste crime”, a declarat ruda unui pacient decedat. În cadrul ultimului proces, Hoegel și-a cerut iertare de la rudele pacienților pe care i-a omorât. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău