Concursurile pentru ocuparea funcțiilor de demnitate publică. „Promo-LEX” a lansat un ghid de bune practici

  • 06 August 2020 11:11
Concursurile pentru ocuparea funcțiilor de demnitate publică. „Promo-LEX” a lansat un ghid de bune practici

Un ghid de bune practici cu privire la organizarea și desfășurarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de demnitate publică a fost lansat astăzi la Chișinău.

Documentul a fost elaborat de Asociația Promo-LEX și conține prevederi despre cum trebuie realizate concursurile pentru funcțiile publice și care sunt atribuțiile comisiei de concurs, pentru a asigura un proces transparent.

Autoarea ghidului, experta Mariana Kalughin, a subliniat că un sistem public profesional este bazat pe sisteme de recrutare prin concurs. Iar pentru aceasta este necesar ca oportunitățile de angajare să fie diseminate unui cerc cât mai larg de persoane, rezultatele trebuie să fie transparente și să devină obiectul unei eventuale contestări, dacă persoanele nu sunt de acord cu acestea.
Una dintre recomandările ghidului este ca în procesul de selectare a persoanelor pentru funcțiile publice să fie antrenați și reprezentanți ai societății civile și ai mediului academic. Ghidul recomandă comisiei să țină cont și de alte criterii la selectarea candidaților, precum achitarea la timp a impozitelor sau modul de viață luxos, care nu corespunde cu veniturile lor oficiale.

Ghidul a fost elaborat cu suportul Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău