Concursul pentru selectarea șefului Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, încetat

  • 02 Martie 2023 11:04
Concursul pentru selectarea șefului Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, încetat

După o perioadă de incertitudine, concursul pentru selectarea șefului Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a fost încetat. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, 2 martie, de către Consiliul Superior al Procurorilor, transmite Radio Chișinău.

Decizia CSP este aprobată în contextul în care membrii Comisiei speciale de preselecție a candidaților s-au retras din componența comisei și au anunțat despre imposibilitatea continuării desfășurării concursului.

Deși unul dintre membrii CSP, Constantin Șușu, a sugerat să fie constituită o nouă comisie, ministra Justiției Veronica Mihailov-Moraru a propus suspendarea concursului cel puțin până la finalizarea exercițiului de selectare a candidaților pentru CSP.

Nu văd necesitatea de a organiza acest concurs, având în vedere că, actualmente, este în proces evaluarea membrilor pentru CSP, urmând să fie evaluați și procurorii șefi, și procurorii din funcțiile-cheie. Nu este oportun…măcar până la definitivarea exercițiului de filtrare a candidaților pentru CSP. Ulterior, se va pune în discuție crearea unei noi comisii pentru selectarea candidaților pentru PCCOCS”, a declarat ministra.

Nu a fost de acord cu ministra Justiției nici membra CSP, Inga Furtună, care spune că în concurs au mai rămas doi candidați și acesta ar trebui să continue.

Anterior, ex-ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, afirma că acest concurs trebuie să fie anulat, pentru că ar exista riscul iminent de viciere. Și fostul membru al Comisiei de selectare a candidaților, Iulian Groza, susținea că  acesta nu este unul credibil.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău