Concursul de soluții arhitecturale „Renaște Filarmonica” și-a desemnat câștigătorii

  • 05 Mai 2023 15:13
Concursul de soluții arhitecturale „Renaște Filarmonica” și-a desemnat câștigătorii

Ministerul Culturii a anunțat astăzi lista câștigătorilor Concursului internațional de idei arhitecturale pentru reabilitarea Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” la care au participat 27 de proiecte din 13 țări, scrie Radio Chișinău.

Cerințele pentru proiect au fost acustica bună pentru o orchestră academică, edificiul să fie construit în stil clasic, atât pe interior, cât și pe exterior, și să corespundă standardelor europene, a spus ministrul Culturii, Sergiu Prodan:

„Trebuie să ne mișcăm încet dar sigur și calitativ, pentru că Rep. Moldova are nevoie și de altceva, nu doar de încă o sală, ci de o sală instrument muzical. O sală cu calități acustice. Locul 3 – arhitectul Tobias Woolf, autor principal Tobias Woolf - Germania. Locul 2 – CATARAGA Architects SRL, autor principal Vitali Cataraga – Rep. Moldova. Locul 1 „Bez+Kock Architekten”, autor principal Kock Thorsten, co autor Bez Martin. – Germania”, spune Prodan.

Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” a ars la 24 septembrie 2020. În urma incendiului, tavanul sălii principale s-a prăbușit, iar clădirea s-a transformat în ruine, peste 3500 de metri pătrați fiind afectați de flăcări.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău