Concurs pentru funcția de membru al Consiliului de Integritate

  • 05 Iunie 2017 18:20
Concurs pentru funcția de membru al Consiliului de Integritate

Ministerul Justiției lansează procesul de colectare a dosarelor pentru funcția de membru al Consiliului de Integritate din partea Guvernului. Pot candida cetățenii Republicii Moldova cu studii superioare, care cunosc limba de stat, sunt apți din punct de vedere medical, nu au desfășurat vreo activitate politică și nu sunt membri de partid în prezent sau în ultimii doi ani, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, vor fi admiși candidații care nu au fost colaboratori operativi sau agenți sub acoperire ai serviciilor de informații sau informatori ai acestora până în anul 1991. Candidații nu trebuie să aibă antecedente penale.

Dosarul trebuie să conțină: CV-ul candidatului, copia buletinului de identitate, a diplomei de studii superioare sau echivalentul ei, a carnetului de muncă, scrisorile de intenție și de recomandare, cazierul judiciar, certificatul medical, acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal, declarațiile pe proprie răspundere și de integritate. Dosarele candidaților care întrunesc condițiile de eligibilitate vor fi prezentate Guvernului pentru a decide în privința persoanei desemnate în Consiliul integritate al ANI.

Dosarele pot fi depuse personal, la Ministerul Justiției, str. 31 august, 82, biroul 107 sau prin e-mail, pe adresa [email protected]. Dosarele colectate ale candidaților care întrunesc condițiile de eligibilitate vor fi prezentate Guvernului pentru a decide în privința persoanei care va fi desemnată în Consiliul de Integritate al ANI.

Termenul limită este 12 iunie, ora 17:00. Funcția de membru a devenit vacantă după ce Victoria Iftodi a demisionat, devenind judecător al Curții Constituționale. Mandatul de membru al Consiliului de Integritate este de 5 ani, fără posibilitatea numirii pentru un alt mandat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău