Concurs de proiecte pentru Programul de Granturi Mici al SDC

  • 31 Iulie 2015 16:45
Concurs de proiecte pentru Programul de Granturi Mici al SDC

Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) lansează, în cadrul Programului de Granturi Mici, un concurs de selectare a proiectelor în domeniile de activitate ale SDC în Moldova, cum ar fi sănătate, apă și sanitație, migrație și dezvoltare.

La fel, este vorba despre proiecte culturale, care promovează și diseminează idei noi, tehnici și viziuni contemporane în artă și cultură, pe teme de actualitate pentru societatea Republicii Moldova, transmite IPN.

Prioritate se va acorda proiectelor care își propun, în mod direct sau indirect, să promoveze  inovația, toleranța, incluziunea socială, diversitatea, comunicarea și înțelegerea între grupurile etnice din țară, precum și dialogul între populația rurală și cea urbană. SDC va finanța propunerile de proiect înaintate de organizațiile neguvernamentale și necomerciale, asociațiile și uniunile profesionale, birourile locale ale organizațiilor internaționale, instituțiile publice, inclusiv de învățământ, dar și de autoritățile locale și centrale.

Durata proiectelor va fi de maximum 12 luni, în cazuri excepționale 18 luni. Valoarea minimă a unui grant acordat va constitui 2 mii de franci elvețieni, iar cea maximă 30 de mii de CHF. În cazuri excepționale, SDC ar putea examina posibilitatea de a finanța proiecte cu un buget în valoare maximă de 50 de mii de franci. Solicitantul de grant va oferi o contribuție financiară sau de altă natură. Prioritate se va acorda proiectelor cofinanțate de mai mulți donatori sau sponsori.

Termenul limită de depunere a conceptului de proiect, inclusiv a bugetului estimativ, este 15 septembrie 2015, ora 18.00. Conceptele de proiect pot fi expediate electronic la adresa [email protected] cu subiectul „Concept de proiect Program de granturi mici”.

Informația detaliată privind temele eligibile, criteriile de eligibilitate, procedurile de aplicare și selectare, precum și conținutul și structura dosarului complet al propunerii de proiect poate fi găsită în „Ghidul de aplicare pentru Programul de granturi mici SDC” la adresa https://www.eda.admin.ch/countries/moldova/ro/home/internationale-zusammenarbeit/themen/small-grants.html.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău