Concurs de idei pentru a obține finanțare și a renova obiective cultural-istorice

  • 23 Ianuarie 2020 17:05
Concurs de idei pentru a obține finanțare și a renova obiective cultural-istorice

Locuitorii ambelor maluri ale râului Nistru sunt chemați să identifice obiective din patrimoniul cultural al Republicii Moldova, situate în localitățile lor de baștină, care necesită conservare sau renovare. Uniunea Europeană anunță că va finanța cu până la 40.000 de euro proiecte de renovare a obiectivelor cultural-istorice de pe ambele maluri ale Nistrului, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al PNUD Moldova se spune că vor fi acceptate spre a fi finanțate atât imobile – cum ar fi clădiri istorice, monumente, situri arheologice, obiective de mediu natural etc. – cât și de opere de artă – precum filme artistice sau documentare, fotografii, tablouri, cărți, colecții etc.


Doritorii sunt chemați să-și prezinte părerea despre necesitatea unei astfel de inițiative și despre impactul acesteia asupra patrimoniului cultural, completând un Fileformular de participare simplificat, până pe data de 31 ianuarie 2020.

Potrivit comunicatului, vor fi selectate zece obiective de scară mică din patrimoniul cultural-istoric. Acestea vor fi restaurate împreună cu Cetatea Bender și Circul din Chișinău, pentru care au fost deja lansate procesele de pregătire a lucrărilor de renovare.

Concursul de idei este lansat în cadrul componentei pentru conservarea/restaurarea patrimoniului cultural a Programului UE „Măsuri de consolidare a încrederii”, implementat de PNUD.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău