Concurs de creație „Săptămâna eficienței energetice în școala mea”

  • 11 Mai 2023 08:14
Concurs de creație „Săptămâna eficienței energetice în școala mea”

Agenția pentru Eficiență Energetică, în parteneriat cu PNUD Moldova, lansează a doua ediție a concursului de creație „Săptămâna eficienței energetice în școala mea”. Concursul își propune să ofere elevilor din ciclul primar și cel gimnazial posibilitatea de a contribui la economisirea de energie și de a promova măsurile de eficiență energetică și sursele regenerabile de energie, transmite IPN.

Colectivele de copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani (categoria I) și 11 și 16 ani (categoria II) pot aplica la concurs începând cu 10 mai, prin organizarea de activități interactive pe tema eficienței energetice și a surselor de energie regenerabilă, cum ar fi campanii de informare, mesaje video/filmulețe, dezbateri, lecții deschise, eseuri, jocuri intelectuale, flashmob-uri. Vor fi apreciate și premiate 6 instituții/clase pentru cele mai reușite și frumoase activități.

,,Educarea generațiilor viitoare este esențială pentru a promova un stil de viață mai responsabil și mai prietenos cu mediul. Prin intermediul acestui concurs, ne-am propus să contribuim la creșterea gradului de conștientizare în ceea ce privește rolul eficienței energetice în calitate de element fundamental în tranziția către un sistem energetic durabil, sigur și competitiv, pentru un acces mai echitabil la resursele naturale pentru a proteja mediul și pentru dezvoltarea unei culturi a energiei în rândul tinerilor”, a declarat Ion Muntean, directorul Agenției pentru Eficiență Energetică.

Concursul ,,Săptămâna eficienței energetice în școala mea” este lansat cu ocazia Săptămânii Europene a Energiei Durabile, în cadrul programului „Abordarea impactului crizei energetice în Moldova”, finanțat de UE și implementat de PNUD Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău