Concluziile deputaților după ședința Parlamentului cu ușile închise

  • 21 Martie 2014 17:41
Concluziile deputaților după ședința Parlamentului cu ușile închise

Situația din regiune este tensionată dar autoritățile de la Chișinău mențin controlul și vor întreprinde acțiunile necesare pentru a nu admite influențe negativ și asupra Republicii Moldova.

Aceasta este una dintre concluziile făcute vineri, 21 martie, de reprezentanții Coaliției Pro-Europene după audierile parlamentare privind situația regională și securitatea țării, la care deputații comuniști nu au participat.

Audierile au durat peste două ore și s-a desfășurat cu ușile închise. Opoziția comunistă nu a participat la discuții, dar a desemnat doi deputați în calitate de observatori. La audieri au fost invitați reprezentanții instituțiilor de forță, biroului pentru reintegrare, Procuraturii Generale, Ministerului de externe și alți oficiali.

Autoritățile statului își fac datoria iar discuțiile și sugestiile din timpul audierilor au fost orientate spre a fi întreprinse acțiunile necesare astfel încât un eventual impact negativ asupra Republicii Moldova să fie redus la maximum, a declarat șeful Legislativului Igor Corman.

Vicepremierul responsabile pentru reintegrare Eugen Carpov a declarat că nu există motive de îngrijorare privind repetarea situației din Crimeea în regiunea transnistreană.

Pe de altă parte deputatul comunist Grigore Petrenco, unul dintre cei doi observatori din partea PCRM a declarat că aceste audieri au fost ineficiente, pentru că nu s-a discutat nimic nou, ba mai mult, el consideră că ședința respectivă s-a desfășurat ilegal.

Parlamentul a organizat audierile respective în contextul situației din Ucraina după ce Rusia a decis alipirea peninsulei Crimeea la teritoriul său.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău