Concert simbolic organizat în Gaza în semn de protest față de concursul Eurovision de la Tel Aviv

  • 15 Mai 2019 10:17
Concert simbolic organizat în Gaza în semn de protest față de concursul Eurovision de la Tel Aviv

Cântăreți palestinieni au organizat marți un concert într-o zonă distrusă a orașului Gaza, în semn de protest față de concursul Eurovision ce se desfășoară la Tel Aviv, relatează dpa,preluat de Agerpres.

Evenimentul organizat de artiști palestinieni a avut loc pe ruinele unei clădiri distruse de avioanele de luptă israeliene în timpul ultimei confruntări dintre Israel și militanții palestinieni în Fâșia Gaza.

"Concursul Eurovision găzduit de Israel este doar un pretext pentru a acoperi încălcările sale brutale împotriva palestinienilor", a spus unul dintre organizatorii evenimentului, Kamel Musallam.

Israelul vrea să "înșele lumea și să arate că este un stat pașnic", a acuzat el, adresându-se unei audiențe de circa 150 de persoane.

Mai multe formații palestiniene au participat la eveniment.

Mama unui paramedic de 21 de ani, împușcat mortal de trupele israeliene, a fost invitată să transmită un mesaj.

Militanți palestinieni au lansat peste 700 de rachete către Israel în urmă cu peste o săptămână, provocând moartea a patru civili. Contraatacurile israeliene au ucis 25 de palestinieni, 10 dintre ei civili și restul militanți.

Egiptul și Organizația Națiunilor Unite au mediat o încetare a focului între cele două părți, iar schimbul de focuri s-a oprit luni, săptămâna trecută.

Israelul găzduiește concursul Eurovision la Tel Aviv anul acesta după cântăreața israeliană Netta Barzilai a câștigat competiția anul trecut la Lisabona.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău