Concernul german Rheinmetall cumpără Automecanica Mediaș din România unde va produce vehicule militare, inclusiv pentru Ucraina

  • 02 Februarie 12:10
Concernul german Rheinmetall cumpără Automecanica Mediaș din România unde va produce vehicule militare, inclusiv pentru Ucraina

Concernul german Rheinmetall, unul dintre cei mai importanți jucători europeni din domeniul militar a preluat participația majoritară (72,5%) la Automecanica Mediaș, unde va construi vehicule militare. Anunțul a fost făcut pe 1 februarie.

Mai exact, la Mediaș vor fi fabricate camioane și remorci pentru uz militar, Rheinmetall estimând că, pe termen mediu, potențialul anual de vânzări al Automecanica Mediaș va fi de aproximativ 300 de milioane de euro. 

Directorul executiv al Rheinmetall, Armin Papperger, a declarat „Aducerea Automecanica Mediaș în familia Rheinmetall marchează o altă etapă importantă în strategia noastră de consolidare a prezenței Grupului în Europa Centrală, care, la rândul său, contribuie la consolidarea capacităților defensive ale UE și NATO în flancul estic al Europei”.

Potrivit Defence România, Automecanica Mediaș este un producător de vehicule speciale, camioane montate și remorci pentru piața civilă și militară. Rheinmetall cooperează cu Automecanica din 2022, când cei doi parteneri și-au unit forțele pentru a opera o unitate de întreținere și reparații pentru vehicule militare în Satu Mare.

De asemenea uzina companiei Automecanica Mediaș va juca un rol cheie în menținerea pregătirii operaționale a vehiculelor de luptă occidentale din Ucraina, precum și în asigurarea suportului logistic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău