Conceptul stării de bine în școală, discutat de deputata Angela Munteanu-Pojoga și experta în educație din România, Anca Tîrcă

  • 02 Aprilie 11:40
Conceptul stării de bine în școală, discutat de deputata Angela Munteanu-Pojoga și experta în educație din România, Anca Tîrcă

Despre starea de bine în școală și modalitățile de promovare a acestui concept în instituțiile de învățământ din țară a discutat deputata Angela Munteanu-Pojoga cu Anca Tîrcă, expertă în educație din România.

În cadrul discuțiilor, a fost făcut un schimb de opinii cu privire la politicile și programele naționale în domeniul educației. În această ordine de idei, deputata a evidențiat eforturile autorităților în vederea combaterii fenomenului bullyingului în școli prin lansarea unei campanii cu genericul „Împreună, fără bullying”, la care s-a alăturat și Parlamentul. De asemenea, a menționat despre programul „Școala-model”, prin intermediul căruia vor fi efectuate investiții în 35 de instituții din Republica Moldova, în vederea modernizării acestora, pentru ca elevii să beneficieze de educație de calitate.

În continuarea discuțiilor despre îmbunătățirea mediului educațional, experta în educație, Anca Tîrcă, a oferit o prezentare detaliată a conceptului starea de bine în școală, evidențiind importanța acestuia pentru dezvoltarea armonioasă a elevilor și pentru crearea unui mediu educațional propice în instituțiile de învățământ. Acest concept presupune includerea stării de bine în școală în strategia de dezvoltare a școlii; intervenții la nivelul elevilor, profesorilor, părinților, dar și a comunității în vederea creșterii stării de bine în școală, ceea ce asigură transformarea sau reformarea școlii; angajamentul comun pentru obținerea stării de bine și, în final, rezultatele. Experta a menționat că, în școlile în care a fost aplicat conceptul stării de bine, elevii și-au îmbunătățit rezultatele academice, dar și cele care țin de dezvoltarea socio-emoțională.

Deputata Angela Munteanu-Pojoga și experta Anca Tîrcă au abordat și modalitățile de promovarea a conceptului stării de bine în școală. În acest sens, s-a discutat despre posibilitatea de a introduce acest concept în legislație sau de a crea programe naționale de formare a profesorilor cu privire la starea de bine în școli și cum poate fi aceasta asigurată.

La finalul întrevederii, parlamentara Angela Munteanu-Pojoga a evidențiat importanța colaborării și dialogului între decidenții politici, experți și practicienii din domeniul educației pentru a îmbunătăți sistemul de învățământ din Republica Moldova. De asemenea, deputata a adus mulțumirii Ancăi Tîrcă pentru receptivitatea și expertiza sa în acest domeniu de importanță vitală pentru societate. „Ne propunem să continuăm colaborarea și schimbul de idei pentru a identifica și a implementa cele mai bune practici și soluții care ar asigura un mediu sănătos și propice pentru dezvoltarea elevilor”, a concluzionat Angela Munteanu-Pojoga.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:4,63 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău