Conceptul sistemului informațional „Vulnerabilitatea energetică” a fost modificat

  • 11 Octombrie 2023 11:48
Conceptul sistemului informațional „Vulnerabilitatea energetică” a fost modificat

Conceptul sistemului informațional „Vulnerabilitatea energetică” (SIVE) a fost modificat astăzi, printr-o hotărâre de Guvern. Acesta a fost adaptat la ajustările efectuate anterior în Legea privind Fondul de reducere a vulnerabilității energetice, și anume introducerea a două categorii noi de vulnerabilitate energetică – extremă și primară – și acordarea unei compensații sub formă de plată monetară lunară, transmite Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Totodată, SIVE a fost completat cu un modul nou – „Eco-Voucher”, prin intermediul căruia va fi implementat mecanismul de susținere a programului de acordare a ajutorului financiar pentru eficientizarea consumului de resurse energetice de către consumatorii vulnerabili.

Modulul „Eco-Voucher” va permite digitalizarea proiectelor de acordare a ajutorului financiar pentru eficientizarea consumului de resurse energetice și valorificare a surselor de energie regenerabilă, monitorizarea procesului de implementare a acestor programe, evidența centralizată a beneficiarilor de vouchere și a agenților economici participanți la programul „e-Voucher”. Modulul va fi gestionat de Agenția pentru Eficiență Energetică din subordinea Ministerului Energiei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă * Știri
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău