Autoritatea Națională pentru Cetățenie va organiza, pe parcursul lunilor februarie și martie, patru ceremonii de depunere a jurământului de credință față de România

  • 25 Ianuarie 2021 18:03
Autoritatea Națională pentru Cetățenie va organiza, pe parcursul lunilor februarie și martie, patru ceremonii de depunere a jurământului de credință față de România

Autoritatea Națională pentru Cetățenie va organiza, pe parcursul lunilor februarie și martie, patru ceremonii de depunere a jurământului de credință față de România, anunță Ambasada României la Chișinău.

Vor putea depune jurământul de credință persoanele care au solicitat redobândirea cetățeniei române cu menținerea domiciliului în străinătate, iar ulterior au optat pentru stabilirea domiciliului în România.

Pentru procesarea cererii de către Secția consulară sunt necesare aceleași documente ca cele solicitate în vederea programării pentru depunerea jurământului de credință față de România la sediul misiunii diplomatice.

Cererile online pentru depunerea jurământului de credință vor fi programate de către Secția Consulară, cu respectarea ordinii cronologice a datei de transmitere a acestora și în limita locurilor disponibile. Data și ora programării vor fi trimise automat de sistem la adresa de e-mail care a fost folosită pentru crearea contului de utilizator pe portalul www.econsulat.ro.

Ceremoniile vor fi organizate la sediul Autorității Naționale pentru Cetățenie, din str. Blănari nr. 25, sect. 3, București pe 4 februarie (60 de locuri), 23 februarie (120 de locuri), 4 martie (60 de locuri) și 23 martie (120 de locuri).

Serviciile consulare sunt gratuite și se vor desfășura conform regulilor de protecție anti-COVID-19, se mai menționează în comunicatul citat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:5,66 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău