Compozitorul Eugen Doga a devenit Membru de Onoare al Academiei Europene de Științe și Arte

  • 06 Martie 2017 17:34
Compozitorul Eugen Doga a devenit Membru de Onoare al Academiei Europene de Științe și Arte

Maestrul Eugen Doga a devenit Membru de Onoare al Academiei Europene de Științe și Arte (Academia Scientiarum Et Artium Europaea), la secțiunea Arte.

Ceremonia de înmânare a însemnelor de membru de onoare al prestigioasei instituții a avut loc la 4 martie, la sediul Academiei Europene de Științe și Arte din Salzburg, Austria, scrie Moldova.org.

Maestrul a fost distins cu acest prestigios titlu alături 85 de noi membri care reprezintă șapte secțiuni din cadrul AEȘA. Candidații la prestigiosul titlu s-au remarcat prin excelență științifică și dedicație, promovarea valorilor și standardelor spațiului european, precum și prin consolidarea rolului determinant al științei și artei în țară și în spațiul european.

Brevetele a fost înmânate de președintele Academiei Europene pentru Știință și Arte, Felix Unger, membru de onoare al Academiei de Științe a Moldovei.

Compozitorul Eugen Doga a fost acceptat în rândul academicienilor europeni la propunerea acad. Gheorghe Duca, președintele Academiei de Științe a Moldovei, până nu demult singurul membru al Academiei Europene de Științe și Arte, originar din Republica Moldova.

Precizăm, în context, că în decembrie 2014, șase savanți, personalități notorii din Republica Moldova – Ion Bostan, Mihai Cimpoi, Eugen Doga, Teodor Furdui, Valeriu Rudic, Aurelian Dănilă – au devenit membrii de onoare ai Academiei Europene de Științe și Arte.

Întrebat cât de mult îl onorează acest titlu, maestrul Doga a spus că acest titlu îl sperie, mai curând. „Eu, de fiecare dată, când am o mențiune sau chiar atunci când sunt aplaudat în timpul concertului, mi-e teamă ca nu cumva să rămână cineva dezamăgit și să plece din sală cu această senzație”, a mărturisit academicianul.

A câștiga fanii, menționează maestrul, este desigur o muncă foarte grea și foarte importantă pentru un artist și a-i pierde, înseamnă a pierde tot.

Academia Europeană pentru Științe și Arte este cel mai înalt for științific european, fondată la Salzburg, Austria, în 1990 și reprezintă expresia unității spirituale a Europei, precum și a științei interdisciplinare și artei la nivel european.

Forul academic numără 1800 de personalități, în cadrul a șapte secții: Științe Umaniste; Medicină; Artă; Științe Naturale; Științe Sociale, Economice și Juridice; Științe Tehnice și ale Dezvoltării și Religiile Lumii.

Academia Europeană de Științe și Arte are 12 protectori, 50 de senatori, iar din corpul academic fac parte 29 de laureați ai Premiului Nobel.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău