Complot terorist dejucat în Germania. 12 bărbați plănuiau să atace moschei și să omoare musulmani

  • 13 Noiembrie 2020 16:03
Complot terorist dejucat în Germania. 12 bărbați plănuiau să atace moschei și să omoare musulmani

Procurorii germani au inculpat 12 bărbați acuzați că plănuiau să atace unele moschei și să provoace cât mai multe victime în rândul musulmanilor, transmite, vineri, Reuters, citat de Agerpres.

"Ei ținteau ca prin atacuri împotriva unor moschei și uciderea sau rănirea cât mai multor musulmani posibil să creeze condiții asemănătoare unui război civil", au afirmat procurorii într-un comunicat.

Suspecții - 11 membri ai unei grupări și un complice - s-au întâlnit cu regularitate pentru a pune la cale planul și, cu excepția unuia singur, s-au angajat să contribuie cu mii de euro pentru strângerea a 50.000 de euro cu care să fie cumpărate arme.

Dintre suspecți, toți cetățeni germani, 11 sunt arestați, iar al 12-lea se află încă în libertate, au precizat procurorii din Stuttgart.

Un alt suspect a decedat în timp ce se afla în custodia poliției, însă nu există deocamdată detalii cu privire la circumstanțele morții sale.

Germania a trecut printr-un val de atacuri de extremă dreapta în ultimii ani, îndreptate împotriva unor minorități și a unor persoane percepute ca susținători ai acestora.

Membri ai așa-numitei grupări NSU ("Clandestinitatea național-socialistă") au fost condamnați în 2018 pentru asasinarea unor imigranți turci pe parcursul unui deceniu.

Anul trecut, un alt extremist de dreapta a încercat să atace o sinagogă în estul Germaniei, omorând doi trecători.

Un simpatizant al acestui curent este judecat pentru asasinarea politicianului creștin-democrat Walter Luebcke, care susținuse cauza primirii de refugiați în timpul crizei din 2015.

Simpatizanți de extremă dreapta au fost deconspirați și în rândul poliției și al armatei germane.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău