Companiile japoneze, încurajate să-și disloce afacerile în R. Moldova

  • 13 Iunie 2016 15:26
Companiile japoneze, încurajate să-și disloce afacerile în R. Moldova

Republica Moldova reiterează interesul în amplificarea cooperării eficiente cu Japonia în domeniile de interes comun, în mod special prin schimbul de know-how și atragerea investițiilor.

Investitorii japonezi ar putea găsi în Moldova platforme atractive pentru dezvoltarea afacerii pentru exportul produselor inclusiv pe piața UE. Declarații în acest sens a făcut viceministrul economiei, Vitalie Iurcu, în cadrul unui forum investițional organizat de către Minister și Ambasada Republicii Moldova la București, în colaborare cu secția comercială a Ambasadei Japoniei din România, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al Ministerului Economiei se menționează că la forumul „Ziua oportunităților investiționale și de afaceri a Republicii Moldova” pentru companiile japoneze care activează în România, au participat circa 13 companii. Acestea activează în domenii precum dezvoltarea infrastructurii, telecomunicații, financiar-bancar, consultanță juridică, construcții, IT, eficiență energetică, producere de echipament industrial etc.

Viceministrul a făcut o prezentare a politicilor în domeniul mediului de afaceri, a progreselor privind armonizarea legislației naționale cu aquis-ul comunitar, dar și a rezultatelor implementării Acordului de Liber Schimb cu UE, încurajând antreprenorii niponi să-și disloce afacerile în Republica Moldova. Vitalie Iurcu a mai menționat că un element important, care va impulsiona contactele la nivel înalt și agenda de cooperare comercial-economică, îl constituie deschiderea reciprocă a misiunilor diplomatice la Tokyo și Chișinău.

În prezent între Republica Moldova și Japonia sunt semnate 37 de acorduri. Majoritatea vizează acordarea asistenței financiare și tehnice Republicii Moldova. Actualmente, în proces de examinare sunt alte 6 acorduri bilaterale.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău