Compania turcă Baykar investește 100 de milioane de dolari în Ucraina

  • 30 Septembrie 2023 18:15

Compania turcă Baykar investește 100 de milioane de dolari în trei proiecte pe teritoriul Ucrainei, unul dintre acestea vizând o fabrică de producție de drone, transmite RADOR.

Compania turcă Baykar investește 100 de milioane de dolari în Ucraina

Șeful Baykar, Haluk Bayraktar, a declarat, la Formul Industriilor de Apărare de la Kiev, că una dintre investiții vizează o fabrică de producție de drone, a cărei construcție a început deja. Acesta a adăugat că intenționează să finalizeze construcția fabricii în aproximativ un an și jumătate.

Corespondentul Ukrinform transmite că directorul general al Baykar a mai afirmat că "producția va fi ecologică și, de asemenea, reciproc avantajoasă, deoarece Ucraina are tehnologii unice pentru producerea de motoare, iar Turcia are drone pe care sunt instalate aceste motoare".

"Ne confruntăm și cu unele provocări - lanțul de aprovizionare, căutarea și dezvoltarea capitalului uman, ca urmare a impactului războiului și a mediului de reglementare, în special acele reguli care vor sprijini aceste investiții" - a explicat șeful companiei turce.

Haluk Bayraktar a menționat că războiul care se desfășoară în Ucraina a devenit un război al vehiculelor aeriene fără pilot și Kievul are un anumit avantaj în aceste confruntări, în special datorită utilizării diferitelor tipuri de dispozitive.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău