Compania Moderna a solicitat autorizarea necondiționată a vaccinului său anti-COVID-19

  • 02 Iunie 2021 12:25
Compania Moderna a solicitat autorizarea necondiționată a vaccinului său anti-COVID-19

Compania Moderna a anunțat marți că a depus la Agenția pentru alimente și medicamente (FDA) din Statele Unite o cerere de autorizare necondiționată a vaccinului său anti-COVID-19 pentru persoanele de peste 18 ani, informează AFP, potrivit Agerpres.

Din 18 decembrie 2020, vaccinul dezvoltat de Moderna este autorizat "în regim de urgență" în Statele Unite, o procedură folosită pentru a permite o reacție cât mai rapidă în fața unei crize sanitare.

Peste 125 de milioane de doze de vaccin Moderna au fost de atunci administrate în Statele Unite, potrivit datelor comunicate de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), principala agenție federală de sănătate publică din această țară.

Autorizarea de urgență se bazează "pe cele mai bune dovezi disponibile", fără să mai aștepte datele de monitorizare pe termen mai lung, necesare unei autorizări necondiționate, a explicat FDA într-un mesaj publicat pe site-ul său. O autorizare de urgență, emisă sub rezerva unor condiții, poate fi revocată sau modificată în orice moment, în funcție de noile date medicale obținute.

"Suntem bucuroși să anunțăm această etapă importantă", a declarat CEO-ul Moderna, Stephane Bancel, citat într-un comunicat al companiei americane.

Moderna, o companie americană specializată în biotehnologie, "va continua să furnizeze date (...) în continuu în săptămânile viitoare" către autoritățile sanitare din Statele Unite, în sprijinul solicitării sale de marți, au precizat reprezentanții săi.

Alianța Pfizer-BioNTech a depus la rândul ei o cerere de autorizare necondiționată a vaccinului său anti-COVID-19, în Statele Unite, pentru persoane de peste 16 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău