Compania franceză Qair ar putea realiza unele proiecte energetice în R. Moldova

  • 14 Aprilie 2022 15:00
Compania franceză Qair ar putea realiza unele proiecte energetice în R. Moldova

Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a desfășurat o întrevedere cu directorul general al companiei franceze Qair Group, Charles Lhermitte, o companie lider în domeniul energiei regenerabile cu o experiență de aproape 30 ani și un producător independent de energie ale cărui proiecte vizează energia eoliană, energia fotovoltaică, hidroenergia, producerea hidrogenului „verde" și generarea energiei prin prelucrarea și incinerarea deșeurilor.

„Am reiterat că diplomația economică este unul din obiectivele principale pe agenda politicii noastre externe pentru anul curent. Pe lângă promovarea produselor autohtone și eforturile de identificare a unor noi piețe de desfacere pentru acestea, lucrăm și în direcția atragerii investițiilor în țară", a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

Totodată, oficialul moldovean a salutat interesul companiei Qair, care pentru moment este prezentă în plan internațional în peste 18 țări din Europa, America de Sud, Africa și Asia de a examina oportunitatea realizării unor proiecte energetice în Republica Moldova și l-a încurajat pe interlocutorul său să examineze oportunităților pe care le oferă țara noastră în acest sens.

„Apreciez intenția companiei de a implica în implementarea proiectelor sale experți locali, fapt ce poate contribui la crearea locurilor de muncă, la transferul de tehnologii și know-how", a punctat ministrul Nicu Popescu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău