Compania „Cricova” a obținut Premiul mare în domeniul vitivinicol

  • 07 Octombrie 2017 19:06
Compania „Cricova” a obținut Premiul mare în domeniul vitivinicol

Compania „Cricova” a obținut Premiul mare în domeniul vitivinicol, care i-a fost acordat la ceremonia de inaugurare a Zilei naționale a vinulu, i„pentru merite deosebite în fabricarea vinurilor de calitate înaltă, perpetuarea tradițiilor și calității excelente a vinurilor autohtone, promovarea imaginii Republicii Moldova ca țară vitivinicolă pe arena internațională, precum și pentru contribuția la dezvoltarea turismului vitivinicol moldovenesc”.

Medalia „Petru Ungureanu” și titlul „Cel mai iscusit oenolog al anului" a revenit lui Vladimir Hmelevschi de la „Vinuri de Comrat”. 

Medalia de recunoștință „Vinul Moldovei. O Legendă Vie" a fost oferită lui Eugen Pîslaru „pentru merite deosebite în dezvoltarea durabilă a industriei vitivinicole, promovarea și implementarea reformelor cu impact asupra relansării filierei vitivinicole”.

De medalia de recunoștință „Vinul Moldovei. O Legendă Vie", acordată „pentru merite deosebite în domeniul dezvoltării și promovării oenoturismului” s-au învrednicit două companii – „Kara Gani” și „Winetours Moldova”.

Candidaturile pentru premiile de excelență în sectorul vitivinicol sunt propuse și evaluate de o comisie republicană formată din experți în domeniu, distincțiile fiind oferite, în mod tradițional, de Ziua Națională a Vinului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău