Compania chineză Sinovac va testa vaccinul său anti-COVID-19 pe copii și adolescenți din Africa de Sud

  • 09 Septembrie 2021 18:12
Compania chineză Sinovac va testa vaccinul său anti-COVID-19 pe copii și adolescenți din Africa de Sud

Compania farmaceutică chineză Sinovac Biotech va testa vaccinul său împotriva COVID-19 pe copii și adolescenți din Africa de Sud ca parte a unui studiu global de fază III, a anunțat joi Sinovac și partenerul său local Numolux Group, relatează Reuters.

Studiul va evalua eficacitatea, imunogenitatea și siguranța vaccinului CoronaVac la copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 6 luni și 17 ani, au declarat companiile într-un comunicat.

În cadrul studiului vor fi înscriși 14.000 de participanți din Chile, Filipine, Malaezia, Kenya, și inclusiv 2.000 din Africa de Sud.

Studiul a fost aprobat de Agenția Medicamentului din Africa de Sud (SAHPRA), iar primul copil va fi vaccinat vineri la Unitatea de Cercetare Clinică MeCRU din cadrul Universității de Științe ale Sănătății Sefako Makgatho.

"Obiectivul principal al studiului este de a evalua eficacitatea a două doze de CoronaVac împotriva cazurilor simptomatice confirmate de COVID-19 la copii și adolescenți. Eficacitatea vaccinului va fi evaluată și în ceea ce privește prevenirea cazurilor care necesită spitalizare și a celor severe de COVID-19", au mai spus Sinovac și Numolux.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău