Compania AZAL - Azerbaidjan Airlines a lansat zboruri directe din Chișinău spre Baku

  • 15 Septembrie 2023 13:21
Compania AZAL - Azerbaidjan Airlines a lansat zboruri directe din Chișinău spre Baku

Compania aeriană AZAL - Azerbaidjan Airlines, a lansat astăzi, în premieră, zboruri directe regulate de pe Aeroportul Internațional Chișinău (AIC), spre orașul Baku, Aeroportul Heydar Aliyev, transmite MOLDPRES.

Zborurile vor fi operate cu o frecvență de două ori pe săptămână, luni și vineri, cu aeronave de tip Embraer 190.

La ceremonia de inaugurare a participat Ambasadorul Republicii Azerbaidjan în R. Moldova, Gudsi Osmanov, șeful direcției vânzări a AZAL, Cingiz Mursalov și directorul administrativ interimar al Aeroportului Chișinău, Constantin Vozian.

Fiind o premieră, cursa Baku – Chișinău a fost întâmpinată tradițional de Aeroportul din Chișinău cu pâine și sare și a trecut spre platformă pe sub o „arcadă” formată din jeturi de apă generate din două autospeciale ale pompierilor. 

Orașul Baku, capitala Azerbaidjanului, este una dintre cele mai frumoase destinații turistice din regiunea Caucazului, un oraș cu o istorie bogată și o arhitectură impresionantă, care oferă o varietate de atracții turistice.

La începutul lunii august, Azerbaidjan Airlines - AZAL a anunțat că va opera zboruri directe regulate din Chișinău spre Baku. Tot atunci, alte două companii - Southwind Airlines și Israir - au comunicat că vor lansa zboruri din Chișinău. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău