Compania austriacă G&G promite 600 de locuri noi de muncă, după extinderea afacerilor în nordul R.Moldova

  • 11 Decembrie 2019 13:19
Compania austriacă G&G promite 600 de locuri noi de muncă, după extinderea afacerilor în nordul R.Moldova

Compania austriacă Gebauer&Griller (G&G) care își desfășoară activitatea în Zona Economică Liberă Bălți, planifică să-și extindă afacerile în Republica Moldova în anul 2020.

Pentru anul 2020, G&G intenționează să-și extindă producerea pe 8 mii de metri pătrați în nordul țării, creând 600 locuri de muncă noi și fiind preconizate investiții în valoare de 8,5 milioane de euro. 

Eva Schinkinger, managerul companiei G&G, a solicitat susținerea Guvernului prin dezvoltarea infrastructurii în regiune, dar și examinarea posibilității încheierii acordurilor de liber schimb cu unele state, precum Maroc și Tunisia. 

Prim-ministrul Ion Chicu a discutat cu reprezentanții managementului companiei G&G planurile de extindere în cadrul unei ședințe de lucru, încurajând investitorul să deschidă filiale și în alte raioane ale țării, nu doar la Bălți. 

G&G este o companie multinațională, producătoare de cablaje pentru industria auto, ascensoare etc, și a investit în deschiderea celor 2 fabrici din Republica Moldova peste 40 de milioane de dolari, începând cu anul 2012. Astfel, investitorul austriac a creat peste 700 de locuri noi de muncă în Moldova, cu un salariu mediu lunar de 10 mii de lei. 

Compania Gebauer & Griller este un operator global, cu experiență de peste 75 de ani și a deschis fabrici de producere a cablajelor industriale în mai multe țări, precum Austria, Germania, Polonia și SUA. În cadrul acesteia activează peste 5 mii de angajați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău