Compania aeriană Ryanair a anulat 250 de zboruri în Europa din cauza grevei angajaților

  • 28 Septembrie 2018 13:53
Compania aeriană Ryanair a anulat 250 de zboruri în Europa din cauza grevei angajaților

Compania aeriană low cost Ryanair a anulat 250 de zboruri în Europa, din cauza unei greve a angajaților. În Spania, unde sunt afectate peste 60 de curse, asociațiile pentru protecția consumatorilor îi sfătuiesc pe pasageri să facă reclamații pentru a obține compensații de până la 600 de euro.

Greva piloților de la Ryanair a dus la anularea a peste 60 de zboruri în Spania, iar unii pasageri au fost anunțați cu foarte puțin timp înainte de decolare că nu mai pot realiza călătoria prevăzută. Din acest motiv, asociațiile de apărare a drepturilor consumatorilor și agenția de securitate aeriană amintesc pasagerilor afectați că au dreptul la asistență și la returnarea banilor plătiți pe bilet, precum și la compensații de până la 600 de euro în funcție de distanță.

Toți pasagerii care au primit vestea că zborul s-a anulat cu mai puțin de 15 zile înainte de data acestuia, au dreptul la aceste compensații. Asociațiile consumatorilor au cerut guvernului să aplice amenzi începând de la 6.000 de euro pentru fiecare reclamație respinsă de Ryanair, care în mod obișnuit nu acceptă să plătească pasagerilor nicio compensație. Utilizatorii pot depune plângeri și în justiție, procesele cu despăgubiri până la 2.000 de euro fiind gratuite. C

ompania irlandeză Ryanair a anulat aproape 26.000 de zboruri în ultimul an, situație care a afectat un milion și jumătate de persoane. Angajații companei s-au plâns în repetate rânduri că sunt exploatați și au declanșat 12 greve pentru a determina conducerea companiei să modifice contractele de muncă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:2,06 m/s
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău