Compania aeriană EasyJet, cu sediul în Marea Britanie, inițiază procedura de mutare într-un stat UE

  • 02 Iulie 2016 15:48
Compania aeriană EasyJet, cu sediul în Marea Britanie, inițiază procedura de mutare într-un stat UE

Compania aeriană low-cost EasyJet va demara un plan de înființare a unui nou sediu într-un stat membru al Uniunii Europene, pentru a evita efectele deciziei Marii Britanii de ieșire din comunitatea europeană, informează cotidianul The Telegraph.

EasyJet a inițiat procedura de obținere a Certificatului de operator aerian (AOC) într-un stat membru UE, ca măsură de urgență în cazul în care Marea Britanie va pierde dreptul de a efectua zboruri în spațiul comunitar după ce va părăsi Uniunea Europeană. Obținerea acestui certificat va permite companiei EasyJet să își mute sediul general într-un stat UE.

Compania aeriană low-cost, care în prezent are sediul pe Aeroportul londonez Luton, susține că cei peste 1.000 de angajați din Marea Britanie nu vor fi afectați de această schimbare.

Obținerea Certifcatului de operator aerian într-un stat UE va permite companiei EasyJet să aibă acces nelimitat în Spațiul aeronautic comun european (ECAA), pentru a putea continua să efectueze zboruri pe continent.

În funcție de rezultatele negocierilor, fie va fi înființată o filială a EasyJet, fie, cel mai probabil, sediul legal central va fi mutat din Marea Britanie, notează cotidianul The Telegraph.

Există temeri că decizia de ieșire a Marii Britanii din UE va obstrucționa accesul companiilor britanice în Spațiul aeronautic comun european, astfel că mai multe companii aeriene încearcă acum să obțină Certificatul de operator aerian într-un stat UE.

Publicația The Sunday Telegraph a dezvăluit înaintea referendumului care a avut ca rezultat decizia de ieșire a Marii Britanii din UE că EasyJet, companie condusă de Carolyn McCall, examina posibilitatea mutării sediului ca modalitate de atenuare a impactului Brexitului asupra afacerilor.

Compania aeriană low-cost a confirmat vineri că discuțiile "informale" cu autoritățile aeronautice europene au început înaintea referendumului din 23 iunie.

Sursa: Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău